Dotare de ultimă oră a Adarco Invest cu o linie automatizată de prelucrare a profilelor din oțel, cu comandă CNC, de la VERNET BEHRINGER - Dijon, Franța

Instalațiile de sortare, de tratare mecano-biologică și de transfer folosite în managementul modern al deșeurilor municipale solide (MSW), presupun folosirea de echipamente și mașini CNC de ultimă generație, moderne, comandate prin internet.

În acest context, în septembrie 2019 o echipă de specialiști de la firma VERNET BEHRINGER din Dijon, Franța au început lucrările de instalare la sediul fabricii Adarco Invest din Aninoasa, a unei linii tehnologice automatizate cu comandă CNC, capabilă să efectueze operații de tăiere, găurire, frezare și inscripționarea a profilelor din oțel. Linia automatizată 1 HD-X EVO2 618 HBP 410 723 G este conectată online la programul Autocad folosit de proiectanții departamentului de profil din cadrul Adarco Invest . Cu largul concurs al personalului de la Adarco Invest, lucrările de montare a mașinii cumpărate din Franța ,care vor însemna cca 2 săptămâni, decurg în condiții normale. Conform prevederilor contractuale, vânzătorul VERNET BEHRINGER are în sarcină instalarea mașinii, efectuarea probelor uzinale și instruirea personalului operator al Adarco Invest Petroșani.

Implementarea în fluxul de fabricație al Adarco Invest a acestei moderne achiziții, va presupune o creștere a cifrei de producție și a randamentului procesului de uzinare cu până la 20-30% cu implicații directe în obținerea unor semifabricate perfecte, fără rebuturi.

Adarco Invest Petroșani a fost invitată și a participat ca expozant la târgul expozițional IFAT Eurasia 2019 care s-a desfășurat în intervalul 28 - 30 martie la Istanbul în Turcia. Contactul direct cu potențialii clienți, cu ultimele noutăți din domeniu precum și cu principalii parteneri și subfurnizori europeni au fost câteva din obiectivele atinse prin participarea la acest târg.

În cadrul actualei ediții a târgului IFAT , Adarco Invest a participat la sesiunea de comunicări cu titlul : „Sustenabilitatea tratării deșeurilor solide municipale în Eurasia – stadiu actual și perspective”.

La invitația Camerei de Comerț și Industrie a Ucrainei și a administrației publice din Kiev, Adarco Invest Petroșani a participat în perioada 2-3 octombrie 2018 în capitala Ucrainei la evenimentul internațional din domeniul managementului deșeurilor - Waste Management 2018. Adarco Invest Petroșani a participat la lucrările acestui important eveniment internațional atât în calitate de expozant cu stand propriu, cât și cu o comunicare de specialitate intitulată: Adarco Invest - principalul producător de instalații complexe de sortare, de tratare mecano-biologică și de transfer deșeuri din România.

Recent Adarco Invest a implementat în fabricație un nou model de transportor cu bandă suspendat, pivotant, realizat în construcție metalică zincată termic integral. Noul model a fost recepționat în data de 07.03.2017 prin probe funcționale, de către beneficiarul STRABAG Romania SRL. Transportoarele vor evacua nămolul deshidratat din Stațiile de Epurare Moinesti Nord și Buhusi, jud Bacău .

Principalele caracteristici ale noilor transportoare sunt:

  • - Lungime între axe = 7.500 mm
  • - Lățime bandă cauciucată = 300 mm
  • - Capacitate = 1,5 mc/h
  • - Masa, cca. = 605 kg

Împreună cu partenerul Schico Maschinen GmbH din Huenxe - Germania, Adarco Invest Petrosani a perfectat pentru clientul GAR GmbH din Stuhr - Germania, o stație de sortare complexă care include un flux important de transportoare cu bandă cu lungimi variabile și cu lățimi de 2000 mm.

Locul I primit de la Camera de Comerț și Industrie Hunedoara 2016

Am obținut Locul I în cadrul Grupei "Industrie", Domeniul "Fabricarea altor mașini și utilaje cu destinație specifică", categoria "Intreprinderi mijlocii" din partea Camerei de Comerț și Industrie Hunedoara pentru rezultatele financiare deosebite obținute în anul precedent.

Elita meiului de afaceri din Romania a fost premiat[ Joi 10 Nov. 2016 la București la gala " Topul National al firmelor " de către Camera de Comerț si Industrie a României care s-a desfășurat la Centrul Expozițional Romexpo.

La eveniment au participat președintele României dl. Klaus Johannis, premierul Dacian Cioloș și bineînțeles, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, dl. Mihai Daraban .

În cadrul festivității, la secțiunea INDUSTRIE - S.C. ADARCO INVEST SRL Petroșani reprezentată de dl. director general Ioan Daraban, a primit trofeul și diploma loc III, poziție care atestă recunoașterea și realizările pe plan național ale societății .

ISWA (International Solid Waste Association) reprezintă o organizație mondială care de peste 30 de ani se preocupă de problemele de mediu de pe toate continentele.

În anul 2016, în perioada 19-21 Sept. Congresul ISWA a reunit la Novi Sad (Serbia) un număr de peste 900 de participanți și invitați din toate țările lumii. La actuala editie, la invitația ISWA, Adarco Invest s-a implicat atât în calitate de sponsor cât și ca expozant cu stand propriu. Interesul pe care l-a prezentat standul Adarco Invest Petroșani este demonstrat prin faptul ca el a fost vizitat de o serie de personalități de marcă din cadrul ISWA printre care vicepreședintele organizației ISWA - dl. dr. Alexei Atudorei și dl. Ing.Sava Sladic – șeful comisiei de mediu din cadrul Ministerului Mediului și Agriculturii din Serbia.