Instalația de sortare SIBIU (Mediaș)
noiembrie 27, 2016
Instalația de sortare ARGES (Pitești-Albota)
noiembrie 27, 2016
Instalația de sortare SIBIU (Mediaș)
noiembrie 27, 2016
Instalația de sortare ARGES (Pitești-Albota)
noiembrie 27, 2016

Instalația de sortare BIHOR (Aleșd)

Instalația de de sortare și de transfer din orașul Alesd - judetul Bihor este amplasată în zona sud-vestică a orașului, lângă stația de epurare a apei. Instalația de la ALESD este dimensionată pentru o capacitate anuală de până la 30.000 tone deșeuri, fracțiunile rezultate în urma procesului de sortare fiind deșeuri de: hârtie, carton, PET, metal, plastic, sticlă, aluminiu, lemn.

Echipamentele specifice instalației includ: transportoare cu bandă (de canal, inclinate, de sortare), separator magnetic tip DNP 115/150 – HG-L, presă de balotat HPK -50 BSK, ciur rotativ, cabină de sortare, prescontainere, ș.a.

Instalația de sortare este prevazută cu un sistem care poate monitoriza cantitatea zilnică de deșeuri care intră în stație prin intermediul unui sistem electronic de cântărire pentru vehicule rutiere tip AE 60. Instalația este prevazută cu o cabină de sortare în care sunt amplasate două benzi transportoare care sunt deservite de 16 operatori umani. Cabina este echipată cu instalație automată de climatizare și ventilație prin intermediul căreia se asigură în spațiul de operare condiții oportune de microclimat.

În cadrul acestei instalații, S.C. Adarco Invest a confecționat și montat și hala metalică în care sunt amplasate echipamentele. Această hală este poziționată pe o suprafață betonată, este confecționată din europrofile standardizate și are dimensiunile de (72 x 20 x 10,2) m