Instalație TMB MUREȘ (Sânpaul)
noiembrie 28, 2016
Instalația de Sortare BOTOȘANI (Stăuceni)
noiembrie 28, 2016
Instalație TMB MUREȘ (Sânpaul)
noiembrie 28, 2016
Instalația de Sortare BOTOȘANI (Stăuceni)
noiembrie 28, 2016

Instalație de sortare, transfer și compostare BACAU (Onești)

Ansamblul stației de sortare, de transfer și de compostare Onești jud. Bacău este situat pe amplasamentul Municipiului Onești în zona estică pe o suprafață de 3,96 ha. Fracțiunile de deșeuri care se vor procesa în ansamblul stației de la Onești sunt: hârtie și carton, resturi metalice, plastic, sticlă.

Stația este proiectată pentru o capacitate medie anuală de 14.000 to/an. Toate componentele stației de sortare sunt amplasate în spațiu închis, într-o construcție tip hală cu dimensiunile în plan de 67,5 x 30,0 x 8,10 m. Hala de sortare are trei zone distincte cu următoarele funcționalități:

- Zona de primire și depozitare temporară a deșeurilor provenite din colectarea selectivă
- Zona de sortare – presare
- Zona pentru depozitare

În prima zonă (primire –depozitare temporară deșeuri) sunt depozitate inițial deșeurile care intră în hală pe o suprafață disponibilă de 450 mp (hârtie & carton = 225 mp și plastic & metal = 225 mp).

În zona destinată sortarii – presării sunt amplasate echipamentele specifice: benzile de canal și benzile înclinate pt. transport deșeuri în cabinele de sortare, benzile de sortare montate în cabinele cu câte 14 operatori umani, presele de balotat HPK 50 BSK dintre care una cu perforator de PET încorporat, separatorul magnetic DNP 115/150 HG-L, presa pentru compactat doze metalice PCD -500, instalație de ventilație-climatizare și instalație electrică - electronică de acționare și monitorizare tip SCADA.

În zona destinată depozitării se pot depozita în condiții corespunzătoare baloții rezultați din cele trei prese pentru o perioadă de timp de cel puțin 7 zile, timp în care se estimează că se pot stoca cca 194 baloți hărtie, 260 baloți plastic resp. 30 baloți combustibile.

În afara halei, pe platforma betonată se vor depozita în vederea preluării de către reciclatori: sticla, metalul și baloții formați din doze de aluminiu.