Dispozitiv de basculat containere cu șpan tip DBS -1000
septembrie 24, 2018
Stația de sortare INB Ștefăneștii de Jos
iulie 20, 2020
Dispozitiv de basculat containere cu șpan tip DBS -1000
septembrie 24, 2018
Stația de sortare INB Ștefăneștii de Jos
iulie 20, 2020

INSTALAȚIA DE SORTARE ȘI TMB BRĂILA

Instalația de sortare și de tratare mecano-biologica (TMB) Brăila este amplasata în arealul localității Vădeni din județul Brăila la o distanță de cca 22 km de orașul Brăila și este dimensionată pentru o capacitate anuală de 30.000 to (Stația de Sortare) și 26.000 to (Stația TMB).

Fracțiunile care se sortează sunt: hârtie-carton, plastic, metale feroase și neferoase, sticlă , PET.

Complexul de sortare și de tratare mecano-biologică este situat într-o hală acoperită. Platforma este betonată, fapt care permite o manipulare ușoară a deșeurilor.

Echipamentele care intră în componența celor două insalatii sunt: transportoare cu bandă (de canal, înclinate, de sortare – Adarco Invest ), ciur rotativ Ø 2500 x 7000 mm (Adarco Invest), separatoare magnetice (Starmag AG Elveția), separatoare neferoase (Gantry SGM Italia), presă de balotat cu legare automată (HSM GmbH) cu perforator de PET (Adarco Invest), tocător electrohidraulic staționar (Husmann GmbH), desfăcătoare de saci cu cuțite retractabile (Matthiessen Lagertechniek GmbH), spărgător de sticlă (Adarco Invest), cabină de sortare climatizată (Adarco Invest și HVAC&R Consulting Lugoj), abrollcontainere DIN 30722 (Adarco Invest), containere metalice diverse, instalație electrică de comandă și monitorizare SCADA (Stadielco SRL Petrosani).

Instalația de sortare și de tratare mecano-biologica de la Vadeni jud. Braila se afla în stadiul de probe tehnologice urmând să fie data în funcțiune în cursul trim II 2019